Historien om et besøg hos en billig tandlæge i udlandet.

Dette er historien om det næst værste stykke tandlæge arbejde, jeg har set i mit liv

tandlæger

Konklusionen

som jeg ser det, er, at ligegyldig hvilken nationalitet den pågældende tandlæge har, er det et skammeligt stykke tandlæge arbejde, han har lavet, og at anbefale tandlæge arbejde af den karat er ikke så meget umoralsk som decideret ubegavet.

Hvem er jeg?

Ja, som før nævnt er jeg tandlæge.

Allerede nu er 4% af læserne stået af, jeg er fuld af løgn, grådig og grisk!

Det kan da også godt være, jeg er det - det er ikke til at vide, men jeg er uddannet til at kende forskel på godt og dårligt tandlæge arbejde, og det er i virkeligheden det, disse sider handler om.

Er det så brødnid?

Det kunne det godt være, men jeg har rigeligt at bestille.

Der er for få tandlæger i Danmark - en tendens der forstærkes de næste 10-15 år - og så længe der er rigeligt at lave, taber vi jo ikke penge på, at folk tager til Polen eller Tyskland for at få lavet tænder.

Jeg hedder Mads Bundgaard, og jeg har været tandlæge i ca. 20 år.

Min praksis ligger på Amager, men dette er ikke en reklame for mig, men et indlæg i en debat, der gennem flere år har været ført under sloganet: bare det er billigt!

Tænk hvis den debat havde haft sloganet: hvordan bliver vi bedre, til det vi laver?

Vores fag er ikke anderledes end alle andres. De billige priser på arbejdskraft i fjernøsten og det tidligere Østeuropa har afstedkommet en vis form for panik inden for mange fag.

Ingeniørerne har i mange år været i direkte konkurrence med ingeniører i Taiwan, og debatten om lønnedgang for Tulips slagteriarbejdere viser med al ønskelig tydelighed, at vi må til at tænke anderledes. Løsningen er IKKE at konkurrere på prisen - vi må være bedre, til det vi laver.

Vi skal med andre ord væk fra det "kregler-samfund", vi dyrker med god hjælp fra fra presse og TV, og videreudvikle det "kvalitets-samfund" der bygger på større viden og forståelse.

Jeg har gennem de sidste 3 år siddet i SOP's bestyrelse og derigennem fulgt de danske tandlægers vilje til efteruddannelse. Jeg underviser desuden på disse akupunkturkurser og er webmaster på dette nyhedsmagasin om akupunktur, og jeg kan stå inde for, at danske tandlægers vilje til at dygtiggøre sig er enorm.

Ikke nok med det - der breder sig en erkendelse af, at tværfagligt samarbejde, det kan være læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre relaterede fag, er vejen til større forståelse af den enkelte patients til tider komplekse sygdomsbillede. Vi er godt på vej til, at blive meget bedre til det vi laver!

Lad os holde fast i den "trend"! - Lad os blive dygtigere!

Hvad har jeg så imod avmintand.dk og lignede sites?

Jeg har det meget svært med de halve sandheder, jeg bliver præsenteret for på denne slags websites - et ringe kendskab til tandpleje er nu engang et ringe udgangspunkt for at tjene penge på at markedsføre et alternativ. Her virker det nærmest som om, det er en fordel!

avmintand.dk forsikrer bl.a. forbrugeren om at: "Tandlægerne her på siderne er uddannet i lande med samme eller bedre standard som Danmark." ! Sådan en bemærkning bør jo efterlade en med en nagende tvivl; hvem kan egentlig bedømme det? Jeg er eksempelvis tandlæge, og jeg har da ingen anelse om hvilken uddannelsesmæssig standard, man har i Polen.

Vi får også blæst ørene fulde om, hvor billigt det er at gå til tandlæge i Sverige! Jamen passer det? Døm selv - se f.eks. den skånske Folktandvårdens tandlægepriser.

Der skal ikke herske tvivl om, at ligegyldigt om tandlægen er dansk, svensk, polsk eller tysk, er resultatet beskrevet på de forgående sider langt under standard, og hvorfor anbefaler man så denne tandlæge?

 

Det er ikke så meget umoralsk som decideret ubegavet.